Bursa 2 Şubesi

ÜNİVERSİTELER YENİ ANAYASAYA ÖNCÜ OLACAK !

ÜNİVERSİTELER YENİ ANAYASAYA ÖNCÜ OLACAK!                                                  

Yeni Anayasa çalışmalarına, Başkan Öğr. Gör. İlyas Kaya öncülüğündeki Eğitim-Bir-Sen Bursa 2 No.lu Şube, Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşunun parçası olarak katkı koyuyor. Uludağ Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Yücedoğru, Uludağ Üniversitesi Genel Sekreteri Prof. Dr. İsmail Sağlam ve diğer Uludağ Üniversitesi üst düzey yöneticileri, Bursa Teknik Üniversitesi idarecileri ve Kredi Yurtlar Kurumu idarecileri, akademsiyenler ve şubemiz yönetimi Yeni Anayasa konusunda çalışmalara hız vermek ve duyarlılık oluşturmak için çalıştay düzenledi.
 

 

Şube Başkanı Öğr. Gör. İlyas Kaya:

“82 model, darbe zihniyeti mahsulü metin bu milleti vesayete ve istikrarsızlığa mahkûm eden anayasanın miadı çoktan dolmuştur. Geleceğinden sürekli endişe eden bir nesil bilim üretemez, iktisadi teşebbüslerde bulunamaz. Bu anlamda milli, özgürlükçü, yenilikçi ve emeği esas alan bir toplum sözleşmesi tüm milletin önünü açacaktır.

Bu uğurda fedakârlık edenleri unutmayacağız

 

Milletin menfaatlerini düşünen herkesin Yeni Anayasaya katkı koymasını teşvik edeceğiz.  Eski Türkiye sevdalıları demokrasi yarışında sandığa hürmeti sözde gösterip, özde kutuplaşma isteyebilir. Terör ile geleceğimizi hedef alanlar kendi çıkarları için kendi insanını öldürüp bu suçu başkalarına da mal edebilir. Milletimizin değerleriyle, zekâsıyla alay edenler unutmasın ki, bu millet kendisi için çalışanı da karanlık güçlerin işbirlikçilerini de asla unutmadı, unutamaz.  Bize düşen görev dik durmak, birliğimize sahip çıkmak ve sağduyulu olmaktır.

 

Yeni Anayasa eğitimi şaha kaldırmalı

 

Yapılan bir araştırmaya göre Mühendislik ve Temel Bilimler alanında öğrenim gören Türk öğrencilerin %79’u patent alma süreçlerinden habersiz. Yine öğrencilerin %49’u üniversitelerde inovasyon için ortam olmadığını söylüyor. Öğrencilerin %30’u ise inovasyonun ne olduğunu bile bilmiyor. Kalkınma ve proje düşünen gençliği ortaya çıkarmak zorundayız.

Özgürlüklerin artması ve istikrar sayesinde daha çok yabancı öğrenci ülkemizi tercih eder hale gelecek. 2010’dan bu yana artan ve yılda yaklaşık 600 milyon dolar döviz kazandıran eğitim sektörümüzün kalitesi artacak.

Angaryalarla uğraşmayı bırakmak, Üniversite  - Sanayi işbirliğinin ivme kazanması için hantal bürokratik yapıyı terk etmemiz şart!

Ayrıştırmayan, birleştiren ve özgürlükleri koruma altına alan, darbecileri etkisizleştiren, vesayeti tümüyle yıkan bir anayasa istiyoruz. Olmazsa olmazımız yeni bir anayasa yazılmasıdır. Mevcut Anayasa bu ülkenin önündeki barikattır. Barikatları kaldırmak için herkesin görev almasını bekliyoruz.  Bu bilinçle geçmişi unutmadan geleceğe emin adımlarla ilerlemek için erdemli sendikacılığın, kurumsallaşmanın ve akademik sendikacılığın gereklerini yerine getirmeye devam edeceğiz.” dedi.

 

 

Uludağ Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Yücedoğru:

“Eğitim-Bir-Sen geçmişi ve kökü derinlere uzanan bir sivil toplum kuruluşu. Memleket meselelerine yaklaşımı bizi memnun ediyor. Üniversitemiz hali hazırda mevcut projeleriyle kendi duruşunu ortaya koymasının yanında Yeni Anayasaya katkı koyabilecek durumdadır.  Bu vesileyle toplantıyı yapanlara teşekkür ediyorum.” dedi. 

Uludağ Üniversitesi Genel Sekreteri Prof. Dr. İsmail Sağlam:

“Burada toplanan arkadaşlarımız bilsinler ki Eğitim-Bir-Sen lider bir teşkilattır. Bu yönetimin de liderliğe yakışır davranışlarda bulunması gerekir. Uludağ Üniversitesi’nde göreve geldiğimizden bu yana tüm çabalarımız eğitim, gençlik ve memleket odaklıdır. Yeni Anayasa duruşunuzu bu anlamda tebrik ediyor, bu konuda düşüncelerimizi ve dualarımızı esirgemeyeceğimizi buradan söylemek istiyorum.” dedi.

 

Çalıştayımız katılımcıların karşılıklı görüş ve önerileriyle devam etti. Tekrar bir araya gelene kadar yapılacaklar konusunda istişarelerde bulunuldu. Yeni Anayasa çalıştaylarının çeşitli programlar vesilesiyle artarak devam etmesi konusunda görüş birliğine varıldı.